Som ni vet vid det här laget så är jag ett stort fan av kaftaner i alla dess former. Det är liksom det ultimata plagget!
Man känner sig lite konstnärlig, det svalkar perfekt när det är varmt, passar både på bröllop och på stranden (jag har provat båda) och bidrar ändå med en himla coolhetsfaktor till alla outfits. Dessutom funkar den som den är eller med jeans och t-shirt under.
Här kommer mina kaftaner:

rodebjer
Först ut är den här, kaftanernas Rolls Royce. En Rodebjer Agave Nut.
Som jag letade efter den här alltså! Land och rike runt, va med på alla traderaauktioner och eftersökte den på alla mina kanaler och sen vips, så var det en gammal klasskompis som hörde av sig och frågade om jag ville köpa hennes. Åh lyckan! Jag älskar den här kaftanen så innerligt mycket, utan tvekan mitt favoritplagg i hela garderoben.

kaftan2
Jag älskar den så mycket att jag har TVÅ! En i svart också. Det var nämligen så att när jag var på jakt efter den gröna och efterlyste den så var det en tjej som mailade och sa att hon hade den svarta om jag ville köpa den så det gjorde jag. Dagen efter fick jag frågan om den gröna, så det var en ganska dyr kaftanmånad kan man säga…..

monki
Det senaste tillskottet till kaftansamlingen är den här från Monki. Betydligt billigare men minst lika fin (nästan) Det bästa med den här är att den är kortare (så den går inte att ha utan något under) vilket gör den lite mer vardaglig än de hellånga kan jag tycka. Den finns i butik nu så spring och köp!

ecfm0009
Det här är den första kaftanen jag köpte, Rodebjer Agave Dot. Den är supertunn med små svarta prickar. Köpte den en gång när jag var i Uppsala, såg den i en butik, klämde och suckade, gick ut ur butiken och sen vände jag och gick in och köpte den. Det dyraste plagget jag köpt (innan jag köpte de två andra….ooops) och jag älskar den fortfarande, även om jag ibland glömmer bort att jag har den. Känner mig så himla cool i den här.

fgl
Den här dimblåa har jag fått från For Good Luck och har den perfekta färgen! Den passar till precis allting men kanske allra bäst till jeans. Det bästa med den här kaftanen är att den har fickor. Alla plagg borde alltid ha fickor. Dock blir den ohyggligt skrynklig, men det är kanske inte så noga.

IMG_0941
Kaftanen med svalor på har jag sytt själv. Den här har jag faktiskt helt glömt bort att jag hade om jag ska vara ärlig, så den måste jag ha på mig imorgon tror jag bestämt. Jag kollade på hur Rodebjerkaftanerna va sydda och sen gjorde jag helt enkelt likadant med den här, dock gjorde jag min någon decimeter kortare så den passar mig som inte är så lång (168 cm, Rodebjer klarar sig precis från att släpa i marken då)

Det var allt från denna självutnämnda kaftanexpert som just nu suktar efter Rodebjers tigerkaftan och For Good Lucks blomstervariant.

 

 

Pin It on Pinterest

Share This