Jag har alltid haft ett stort intresse, en enda riktig hobby och det har varit att teckna och måla.
Jag har alltid tecknat, så länge jag kan minnas. Min bästa grej var att sitta vid mitt skrivbord i mitt rum, med stängd dörr, lyssna på när Allan Edwall läste Nalle Puh på kassettband och bara rita rita rita. Ensam helst.

Detta har levt kvar, i alla lägenheter jag haft har skrivbordet och teckningshörnan varit viktigast. När jag bodde i min allra första egna lägenhet hade jag inte ens tv, bara ett jättestort skrivbord och massor med pennor och färger och överallt på mina 20 kvadrat stod det målningar på tork.
Sen kom bloggen och något år senare startade jag mitt företag. Då var inte längre tecknande och målandet en hobby utan mitt jobb.
Väldigt roligt att få jobba med sitt största intresse, men jag blev samtidigt av med det som fick mig att slappna av och bara tänka på annat.

I flera år har jag letat efter något att fylla detta tomrum som uppstod när tecknandet blev ett jobb.
Jag försökte sticka men kom bara så långt att jag lärde mig sticka halsdukar och när jag gjort min tionde halsduk tröttnade jag.
Jag har spelat alla spel som finns att ladda ner till ipaden, jag har pusslat och gått på kvällskurser men alltid tröttnat lika fort igen.

När jag var hemma hos mamma sist fick jag hennes gamla syböcker från 70-talet. Det är tydliga beskrivningar (om man sytt lite innan och jag har iallafall gått en ettårig syutbildning så lite kan jag) och bra mönster. Man får skala bort lite av applikationerna, manchestern och velouren och ta bort lite av de utsvängda benen så funkar den perfekt även idag.
Tanten i tygaffären och jag har blivit bästisar och hon hjälper mig med hur jag ska göra när jag kör fast.
Så nu har jag hittat en hobby, en fantastiskt rolig hobby dessutom, nämligen att sy kläder till Knut!

Det är perfekt för en meter tyg räcker långt eftersom han är en minimänniska. Det går hyffsat fort och man ser snabba resultat vilket jag gillar.
Nu har jag hållit på med min nya hobby i en vecka ungefär och har redan sytt ett par hängselbyxor och ett par hängselshorts och igår klippte jag ut delarna till en liten jacka.

Jag älskar att gå in i tygaffärer, det har jag alltid gjort. Klämma på alla tyger och välja ut knappar och muddar i rätt färg. Som att måla nästan, fast med tyg.
Nu har jag alltså byggt upp en syhörna hemma, med stort långt skrivbord med symaskin. Strykbrädan står alltid framme och Emil har satt upp lysrör över bänken så jag ser ordentligt. Har dessutom ärvt massvis med dragkedjor, knappar och kantband av min släkting som rensade sina gömmor så nu står allt uppradat och jag vill helst alltid stänga in mig där och bara sy hela natten (har lite svårt att sluta när jag väl kommit igång)

Ikväll ska jag ta tag i jackan så fort Knutte somnat. Åh can´t wait!

byxor1

De första byxorna jag sydde. Efteråt kom jag å att jag borde sytt infodringen på ett annat sätt så inte sömmen mitt bak hade synts i nacken. Jaja, man lär sig nått nytt varje gång.

byxor2

Det andra paret. Här avancerade jag och sydde fickor. Fick läsa beskrivning hundraåttio gånger för att förstå hur de menade, men det slutade ändå att jag googlade på hur man skulle göra. Här satte jag i resår vid besluten istället för utsvängda som det var på mönstret. Snäppet modernare såhär kan jag tycka och bra med resår när de är lite för långa. Äpplet klippte jag ut från ett annat tyg, strök på vliselin på baksidan och sydde fast med minismå stygn runt hela. Dock märkte jag att hängslena är alldeles för långa när jag provade dom på Knut sen, så de får jag korta av ordentligt.

tyg

 

Senaste projektet: en jacka!
Själva jackan ska bli i det blåa tyget, med prickigt fleecefoder så han kan ha den nu till våren. Det fina mönstrade tyget med djuren har jag fått av Wenche som hon designat. Det ska jag använda till luvan och till en ficka.
Uppdatering av det färdiga resultatet kommer så småningom!

Pin It on Pinterest

Share This