Ungefär var tredje månad fyller jag på mitt pennförråd på jobbet.
Efter julens beställningar så var det dags att fylla på depåerna igen.
En del nyanser går ju åt betydligt mer än andra, tex använder jag väldigt sällan de klara färgerna, alltså blått, gult och rött. Gillar mer smutsvarianterna och olika nyanser av hud och gråa, lila och smutsrosa varianter.
Så jag beställde hem inte mindre än femtio nya pennor, både brushmarkers och promarker. Egentligen föredrar jag brushvarianten (den har penselspets) men de finns inte i alla nyanserna tyvärr.
Just nu är jag lite trött på de här pennorna och använder helst pan pastels, men sånt går i vågor så lika bra att gardera sig.

Köpte även ett nytt gäng med Polychromos, de gifter sig nämligen ypperligt med just pan pastels. Nu upptäckte jag dessutom att man kunde köpa dom styckvis, så jag beställde en hel hög. För även där är det ju vissa nyanser som går åt snabbare än andra, så en hel del hudvarianter blev det, plus massa olika gråa och en hel del vita, eftersom de tar slut först. Ett tips är att investera i en riktigt bra pennvässare också, för de är som allra bäst när de är sylvassa. Jag har en sån variant som man hade i skolan, där man vevar liksom. Så jäkla vassa blir dom! (aaaahhhh tillfredställelsen i det alltså…mmmmmm)

Passade även på att investera i ett ritbord som går att vinkla upp. Då jag har ett skrivbord som inte går att luta så är det här perfekt. Det gör att det belastar ryggen betydligt mindre och det är verkligen på tiden att jag köper ett sånt.
Jag har fått en variant av min storebror men den är för liten så den passar bara till A4, så nu köpte jag en stor en!
Så pepp på att få prova.

Fyllde även på mitt lager med teckningsblock. Gör slut på ett sånt här block på bara några veckor så nu köpte jag på mig ordentligt.
Klickade även med några stora akvarellpapper, i 50×70 mått. Ifall jag får feeling nån dag.
När jag köper teckningsblock så köper jag alltid de här från Canson, de är utan tvekan bäst! Precis lakom gräng och inte för tunt (what´s up med de där silkespappersvarianterna en del erbjuder till markerpennor, så sämst!)

Nu är det bara att vänta på en megaleverans av material.
Det finns ingenting jag älskar så mycket som att köpa konstnärsmaterial, det är totalt beroendeframkallande!
När jag och Emil var i New York råkade vi hitta världens största materialaffär och precis innan stängning! Gick in och roffade åt mig så mycket jag kunde innan de låste.
Åh min dröm är att få gå i en sån affär med obegränsat med tid (och pengar) jösses alltså, det vore livet det!

Pin It on Pinterest

Share This