Knut är en bokälskare av rang och vill helst att vi ska läsa böcker dygnet runt.
Såg att Emma listat sina favoriter och det är alltid roligt med tips tycker jag, så här kommer de som vi älskar mest hemma hos oss!

img_1957

  • Vår absoluta favoritbok är Lill-Zlatan och morbror raring av Pija Lindenbaum. Den är superrolig att läsa, fyndigt skriven och med fantastiska illustrationer! Om ni undrar så uttalas förresten morbrorens pojkväns namn Steve och inte ”Stiiiiv” för det frågade jag Pija om när jag träffade henne på Rabén & Sjögrens sommarfest!

img_1955

  • Böckerna om Benny av Barbro Lindgren. Vi älskar ALLT med Barbro Lindgren (vem gör inte det?) och här har dessutom min favoritillustratör tecknat, nämligen Olof Landström. Win win! Vi har alla böckerna, Nämen Benny, Jamen Benny och Nöff nöff Benny.

img_1954

  • På tal om Olof Landström så har han och hans fru Lena Landström gjort böckerna om Bu och Bä. De går varma hemma hos oss! Så jäkla gulliga och Knut har dessutom gosedjuren så det är extra kul när han liksom kan sitta med dom i knät och läsa samtidigt. Bu och Bä får besök är den bästa tycker jag. På den där sommarfesten träffade jag även Lena och Olof och stod och överöste dom med kärlek halva kvällen bara för att de är så jäkla bra!

img_1953

  • Resan till Ugrilabrek av Thomas Tidholm. Det här är en bok jag läste mycket när jag var liten och jag älskar den så mycket så jag läser den för Knut trots att jag egentligen inte är så förtjust i bilderna (jag är SJUKT petig när det kommer till barnboksillustrationer) Den handlar om en morfar som försvinner och barnbarnen ska gå och hälsa på honom i Ugrilabrek. Måste alltid hålla mig från att inte börja störtgråta när de hittar morfar på andra sidan världen, bara för att det är så himla fint alltihop och sorgligt på samma gång. Knut brukar fråga om hans morfar också bor på andra sidan världen och det gör han ju och då måste jag svälja gråt igen.

9781326_tisdagprten_8571

  • Tisdagspiraterna av Daniel Edfeldt. Den här boken köpte jag på Erikshjälpen utan att ha en susning om vad det var men den visade sig vara hur bra som helst. Det handlar om en flicka som ska ta med sig sina pirater till dagis. Väldigt rolig!

img_1956

  • Det lilla huset av Barbro Lindgren och Eva Eriksson. De två ihop är en oslagbar kombo! Den här är för småsmå barn men Knut älskar den fortfarande trots att han egentligen växt ifrån den. Jag älskar den också för det syns så väl att huset ligger på Öland.

Min mamma är gammal förskolelärare och har alltid varit väldigt petig med vilka böcker vi fått läsa som små. De måste vara finurligt skrivna och ha fina bilder.
Nu har jag blivit precis likadan med Knuts böcker.
Tycker barnböcker säger så himla mycket om hur man blir som person, alltså vilka man gillade som liten.

När Knut blir lite större ser jag fram emot att kunna läsa mina favoriter som jag läste när jag var liten.
Böckerna om Metteborg tex.
Eller Vems lilla mössa flyger.
Och allra mest ser jag fram emot att kunna läsa om Sparvel. Åh Sparvel, gud vad jag älskade de böckerna! (läs också Bladen brinner, Världshemligt och jättehemligt)

En bubblare är såklart böckerna om Loranga, Mazarin och Dartanjang. Än är Knut för liten för att lyssna på dom böckerna, men det finns som film på Youtube och den går varm hemma hos oss! Rekommenderas varmt!
Alla de här böckerna är såklart skrivna av Barbro Lindgren, vem annars!?

 

Pin It on Pinterest

Share This