Klädd i Konst!

Man blir som man umgås heter det väl? Eller snarare man klär sig som man tecknar, i mitt fall.

beige

orange

svart

rosa

plommon

mörkblå

grön2

blå2

grön

blå

Dagens Färgglada Kläder!

WilshireDet var längesen jag bar klänning, alldeles för längesen jag hade på mig nått färgglatt och evigheter sedan jag vågade mig på nått figurnära.
Men så damp den här alldeles ljuvliga klänningen från Miss Clarity ner i min brevlåda och nu kan jag inte förstå hur jag någonsin kunnat ha på mig nått annat!
Så oerhört smickrande modell med omlottknytningen och lite längre ärm. Men så är det ju också alldeles underbara Clara som designat den, så då vet man ju att det inte kan bli annat än bra!

Ser nu på bilderna att jag nog skulle valt andra skor och strumpbyxor, men på fredag ska jag på ett event i Jönköping, så jag får ha en annan kombination då. Gör om gör rätt.
Men såhär fin är den i alla fall, känner mig som en höstig lilla My!

missclarity

 

Me Too!

Jag har blivit utlurad i skogen av främmande män, jag har mött blottare vid tre tillfällen, jag har blivit jagad på natten av främmande män, fått gömma mig i skogen med bankande hjärta medans de gick runt och frågade varann vart hon tog vägen och jag tänkte att om de hittar mig nu så är det kört, ingen kommer höra mig här, jag har åkt taxi med en taxichaufför som stängde av mätaren och ville hålla mig i handen och smeka mig på låren, jag har fått mail från lärare att de inte kan koncentrera sig när jag har urringat och att vi borde inför kroppsmålning i skolan, jag har mött otaliga män som behandlat mig som skit, slagits och kallat mig hora, jag har vid flertalet tillfällen haft män som ringt mig och bara flåsat, jag har fått brev med frågan från en helt okänd man om jag vill flytta hem till honom, jag har läst klotter om min kropp på skolans toaletter, jag har låst in på mig på rasterna medans killar skrikit hora utanför, jag har inte vågat lämna klassrummet eller gå själv genom korridorerna då de skrek efter mig överallt, jag har gått omvägar för att ta mig hem på natten och bara kunnat gå där det finns lampor, jag har fått en pepparspray av min pappa när jag var tonåring för att våga gå ut, jag har blivit fasthållen, tvingad att göra saker som känts fel och har blivit hotad om jag sagt något. Jag har blivit misstrodd när jag berättat och jag har blivit slagen så hårt att ringmärkena satt kvar i flera dagar.

Allt det plus mycket, mycket mer har hänt mig. Då har jag ändå tänkt att jag ”klarat” mig från det värsta.
Det är ju helt vansinnigt.
Inte alla män säger ni, men jag garanterar att det har hänt alla kvinnor.

Det måste få ett slut nu.
Nu.

pennywisevit

Det Är Hit Man Kommer När Man Kommer Hem!

Måndag igen men mina batterier är fulladdade med Värmland!
Har haft en helt fantastisk helg, om än alldeles för kort. Men jag kompenserade genom att ta med mig mamma hem till oss. Win win!

karlstad
Karlstad alltså, den finaste staden jag vet (helt opartisk förstås) men titta bara!
Lördagen började med att jag och Emil fick några timmar själva på stan. Det är höjden av vardagslyx, att bara få gå själva en stund och prata med varann.
När vi var nöjda och belåtna med shoppingen så åkte vi tillbaka till mamma och tog med oss henne och Knut på teater.
Knut var lyrisk!
På hemvägen tog vi ett ölstopp på Bishops. Sånt gör jag och Emil ofta, så nu var det dags att få med mamma på den traditionen. Hon var inte direkt svårövertalad.

IMG_4894 IMG_4896
Väl hemma igen tog vi bullpaus.

IMG_4906
Och mormorlek.

IMG_4912
På söndagen åkte vi till Mariebergsskogen. Det är obligatoriskt när man är i Karlstad. (när jag var tonåring brukade jag gå på disco här, då kallade vi det för Mariebärsskogen)

IMG_4914

Sånt som Knut tycker är roligt….

IMG_4927

…sånt som mamma och jag tycker är roligt!

IMG_4936

Färgglad kille med nya snabba skor! Knut ´hade nämligen somnat i soffan i fredags när vi skulle åka till mormor, så vi bar in honom i bilen och åkte. Sen när han hade kisspaus efter halva vägen insåg vi att vi glömt hans skor, så det fick bli ett hastigt inköp av nya dojor på vägen. (jackan är Marimekko, mössan Mini Rodini och byxorna från wish)

IMG_4944

Vi gick ut på spångarna.

IMG_4946

Till utkikstornet.

IMG_4952

Hej Karlstad!

IMG_4957

Och hej skitsnygga man!

IMG_4964

Sen gick vi tillbaka för det var dags att gå in på Naturum!

IMG_4969 IMG_4977

Taggad kille!

IMG_4971

Dagens höjdpunkt var att mata gäddan!

IMG_4979 IMG_4980

Kolla och lyssna (!) på fiskar.

IMG_4984

När vi kikat och klämt på allting åkte vi hem igen. Efter lunchen var det dags att åka tillbaka till Småland.

IMG_4987

Men först ett fikastopp hos min mormor och Knuts gammelmormor!

IMG_4993 IMG_4995

Dom här två alltså, så gulliga mot varann och pratar om livet som om de vore jämngamla.

IMG_5002

Mormor har dessutom fått en Fislandet av mig, som hon redan hade läst ut. Jag tror faktiskt hon kvalar in som vår äldsta läsare med sina 97 år! Heja mormor!

 

 

Annas Helg!

Imorgon ska jag bara jobba halvdag för sen ska vi hoppa in i bilen och styra kosan mot Värmland!
Det är nått visst med halvdagar, känns ännu mer semester på nått sätt än att vara ledig hela dagen. Då får man ju gå och suga på karamellen en stund och sen bara dra när man börjar bli lite jobbseg efter lunch.

img_1762

Jag har inte varit i Karlstad sen april och det var så snabbt att jag knappt märkte att jag var där ens. Jag får utan tvekan Värmlandsabstinens efter en stund, så nu är det verkligen hög tid att bege sig dit.
Min plan är att gå promenad längs Klarälven in till stan. Den här sträckan är den finaste i hela stan! Speciellt nu på hösten kan jag tro.
Jag, mamma, Emil och Knut ska gå på barnteater på Arenan, där jag alltid gick på teater när jag var lite. Minns precis hur det luktar därinne och hur det känns när man går in på heltäckningsmattan!
Jag hoppas även att jag ska hinna med en runda på stan, sånt måste alltid prioriteras när jag är i en stad med fler än två affärer som det finns här i Värnamo.

img_1734

På söndag är det dags att åka mot Småland igen, men för att kunna få lite mer mammatid så tar jag helt enkelt med mig mamma hem till oss!
Älskar när min mamma hälsar på, då kan jag andas lite lättare och axlarna sjunker ner några centimeter.
Dessutom ska vi in och dricka kaffe med min mormor, Knuts favorit, gammelmormor Uggla (hon heter Ulla men Knut tror hon heter Uggla och det är för gulligt för att rätta honom)

IMG_1614

När man åker till Karlstad från vårt håll, så åker man förbi en stor handmålad skylt med en älg på, någonstans innan Gullspång, där det står Välkommen till Värmland. Det är min favoritskylt. Då vet man att man snart är hemma.
Värmland kommer alltid vara hemma, även om jag så skulle bo i Småland i hundra år.
”Värmland är inte ett landskap, det är ett sinnestillstånd” som det så fint står på muséet.

IMG_2768

Teckningar Nu & Då!

Tänkte vi skulle rota lite i arkivet och hitta de teckningar jag gjort för lääääängesen men som ändå var mina favoriter då. Vissa av dom tycker jag fortfarande mycket om. Då var mina konturer livsviktiga och numera gör jag närstan aldrig bildern med konturer längre. Tänk vad mycket som ändå händer på några år när man övar konstant. Kul att se tycker jag! Vi kikar:

amanda (2) clara elsafire ileby (2) matilda (2)

DIGITAL CAMERA

sara

Annas Ögonbryn!

Wilshire

Överallt ploppar det upp bilder på tjejer som fixat till sina ögonbryn med microblading. Det ser ju himla fint ut så jag blev sugen på att testa.
Idag var det alltså dagen D när jag hade tid hos Studio Fashion här i Värnamo.
Måste erkänna att jag var ganska nervös, trots att jag tatuerat mig både här och där. Men det är ju egentligen helt galet att betala pengar för att någon ska skära (!!!) en i ansiktet utan bedövning!

Microblading eller taffybryn som det också heter är alltså när man skär små små jack i huden som sen fylls i med färg, så det blir som att tatuera in extra hårstrån kan man säga. Resultatet håller mellan 1-3 år, så det är inte for Life som en vanlig tatuering är.
Jag gick till Linda efter att ha hört mig för noga och va bombsäker på att hon va duktig, vill ju inte gå till vem som helst (sök på misslyckade microblading så förstår ni vad jag menar)

Hon började med att noppa mina ögonbryn i önskad form. Jag har ju redan ganska mycket bryn av naturen, men de är glesare på vissa ställen så där behövdes det fyllas i.
När vi fått en bra form fick jag lägga mig ner och ta några djupa andetag för nu var det skärdags!
Alltså ljudet! Det låter ju inuti huvudet när hon sakta skär med en tunn tunn skniv/nål och jääääävlar vad ont det gjorde!
Jag trodde mig ändå vara ganska smärttålig och van från alla tatueringar, men AJ. Som fan.

När hon skurit ett varv på båda så stod jag inte ut längre utan fick på lite bedövning och sen var det en smooth ride i jämförelse. Pjuh! (andra som gjort det har sagt att det knappt känns, det kan jag då rakt inte hålla med om!)
Nu är de alldeles mörka förstås, men kommer läka som vilket sår som helst och skorpan kommer trilla av och kvar blir ett naturligt, blekare intryck av fler hårstrån och tätare bryn!
Sen när det gått några veckor är det dags att göra hela processen igen för att få ett jämnt resultat. Jag bävar redan.
Men såhär blev det i alla fall, nu när de är helt nya och mörka vill säga. Återkommer med ny bild när de läkt sen.

IMG_4455(den översta bilden är innan om det mot förmodan inte skulle framgå)

När vi ändå är inne på det här skönhetsämnet kan vi ju reflektera en stund över vilka sjukt långa ögonfransar jag fått efter att ha använt Lash Boost i några månader. Min kompis jobbar med Rodan + Fields i USA och gav mig den här för att prova och det är ju helt sjukt hur bra det funkar! Tyvärr har de inte lanserats i Sverige än. Men finns säkert liknande produkter här med. Det var ju ett väldigt ståhej för några år sen om att det var farligt, men tror de förbättrats sen dess. (obs, har inte stenkoll på det här, så läs på om ni är oroliga!)
Just nu är det ju väldigt poppis att förlänga ögonfransarna med artontusen lösögonfransar så det närstan ser ut som man har en fjäril i ögat till slut, då tycker jag nog det här naturliga men ändå väldigt långa alternativet är betydligt bättre.

Så, det var dagens ytliga inlägg men jag tycker ju allt sånt här är så himla roligt. Trots allt.

Anna & Rolighetslistan!

Elsa hade den bästa listan på sin blogg, full med smaskiga detaljer och sånt gillar man ju.
Jag kör en likadan:

– Vilken är den roligaste fest du någonsin varit på?

Oj, jag tyckte VÄLDIGT mycket om vår releasefest för Fislandet, för jag var så hög på livet att jag liksom flög fram. Men samtidigt hann jag ju inte göra så mycket mer än signera böcker, men bara känslan var magisk.
Annars var Emils 30-årsfest väldigt lyckad också, men cykeltema där alla gäster cyklade runt stan, drack bubbel och sen dansade tills långt in på morgonen. Sånt är ju alltid bra.

IMG_4819

 

– När var du riktigt full?

Det var jag förrförra helgen när vi var på bröllop och gick hem klockan fyra på morgonen efter att ha skriksjungit stad i ljus femton gånger. Ytterst lyckat bröllop!

 

– När gjorde du något pinsamt på fest?

Hmmmm…..kanske när jag va på en AW för några veckor sen och en av bönderna i Bonde söker fru kom fram och stötte på mig och jag började prata om vem han borde valt i slutvalet haha.

– Vilken är den peppigaste låten?

”Hela huset” med Maggio. Den påminner om alla fester jag var på i Göteborg när jag var ung. Hur vi sov på soffor, på mattor och gick hem i gryningen med mascara i ansiktet och bubbliga i magen av massa roligheter. Gud de där festerna alltså, så glad jag är att jag har med mig dom i bagaget!

IMG_2635

– Vad känner du dig snyggaste i?

Mössa, är helt klart en mössperson!

IMG_4158

 

– En riktigt kalasig bild tack!

 

IMG_2534

En suddig bild från en sen kväll med våra grannar. Barn i pyjamas, stearinljus, vin och massa prat långt in på nätterna. Älskar det här så mycket!

– Beskriv en perfekt fredag

På fredagar jobbar jag bara till 15, sen hämtar jag Knut på dagis och efter det brukar vi alltid hitta på nått, antingen åka och köpa godis, åka till lekparken eller hälsa på min faster. Älskar när jag får hänga med honom själv, han är så rolig nu och så lätt att ha att göra med!
Sen brukar Emil ringa och fråga om jag är sugen på nått särskilt till middag och sen möts vi hemma och sätter på hög musik, häller upp ett glas vin och lagar mat och leker med Knutte. Sen äter vi och sen ligger hela familjen i soffan och äter godis och ser på barnprogram. När KNut somnat så ser vi på dokumentärer, helst från amerikanska fängelser, det bästa jag vet.

 

– Berätta en anekdot om en kändis som du träffat

För massa år sen när jag hade en kille i Stockholm, så låg det en bil i fel fil och i vägen för oss, så min kille blev skitsur (han blev det rätt ofta) och började gorma i bilen om den jävla tanten som satt i bilen bredvid, sen kollade vi igen och såg att det var Magnus Uggla. Dock ganska lik en liten tant.
Senast jag hade en kändisgrej var på releasefesten och precis när det skulle dra igång så sa Cissi att hon var tvungen att springa iväg och äta nått och såklart kommer Kristian Luuk precis då så jag fick stå ensam med honom och försöka att inte se allt för starstrucked ut. Klarade mig hyffsat bra och pratade om boken en lång stund, men jag blev ändå väldigt lättad när Cissi sen kom tillbaka. Pjuh.

IMG_4806

– Vem är du på efterfest?

Den som vill gå hem. Jag hatar efterfester och har med största sannolikhet velat gå hem en bra stund redan innan efterfesten. Emil däremot, han vill aldrig gå hem. Slutar alltid med att jag släpar hem honom när han somnat i nån soffa.

– Bästa walk of shamen du gjort?

En gång på en av de där festerna i Göteborg. Hade verkligen inte en aning om var jag var när jag skulle åka hem på morgonen. Visste inte ens vilket håll jag skulle åka med spårvagnen och ännu mindre var själva spårvagnen var! Såg nog väldigt vilsen ut för till slut kom det fram en tjej och frågade om jag ville ha skjuts till spårvagnen. Det ville jag och skämdes ihjäl när jag åkte hem i superkort kjol bland alla som var på väg till jobbet. Det spöregnade dessutom.

– Tre lögner du ofta drar

– Att jag mår bra
– Att jag inte vill ha fler barn
– Att pengar inte är något problem


– Vad har du i nattduksbordslådan, egentligen?

Väldigt många hårnålar, en öronpropp, en kamerabatteriladdare till en kamera jag inte använder + lite annat 😉

– Vad ska du göra i helgen?

Jag ska åka till min mamma! Äntligen! Har inte varit där sen april! Bedrövligt!

51

Dagens Kläder!

Såhär såg jag ut igår, i ny klänning som jag köpte för att ha på releasefesten. Men sen när det väl var dags så vågade jag inte vara så skrikig utan körde på mitt säkra kort, dvs den långa t-shirtklänningen från Monki (som Julia så gulligt gick och köpte åt mig när den var slut online)
Den här alltså, som jag älskar den! Bekväm för att den inte sitter åt och alltid när jag har den får jag en massa komplimanger om att jag ser konstnärlig ut = jättebra grej!

IMG_4793 IMG_4281
Men nu skulle jag ju inte visa den klänningen, utan den här blommiga:

blommig
Klänningen kommer från Asos. Jag älskar asos men tycker deras storlekar är så svåra. Den här åker upp hela tiden eftersom den har resår i midjan så varje gång jag lyfter en arm så sitter den alldeles för högt upp. Så det här är en armarna-nedåt-klänning. Fast jag gillar volangkragen.

Idag ser jag dock inte alls ut såhär för idag är jag på väg till Fredrikshamn och The Reef! Emils pappa fyller 60 så nu blir det badland med hela familjen i tre dagar! Återkommer som ett russin på söndag.

Anna Som Pennywise!

pennywisepennywisevit

Kunde inte bestämma mig för om den mörka eller ljusa var bäst, så visar båda (fast lutar nog åt den ljusa….)

Jag har i alla fall tecknat mig själv som Pennywise från filmen It. Har ni sett den?
Jag har sett den och vissa scener var sjukt äckliga och andra bara rent fåniga, men jag tycker ändå att clownen såg ännu läskigare ut i den gamla versionen, den som är från 80-talet nångång. Eller så är det för att jag var mycket yngre när jag såg den?
Jag var i alla fall på bio för några veckor sen och såg den här och skulle sen cykla ensam hem runt 22 tiden på kvällen. Cyklade i 300 kilometer i timmen hem vill jag lova!

Det här att kombinera att teckna självporträtt med att bli olika karaktärer är ju otroligt rolig och väldigt inspirerande.
Jag älskar ju att teckna självporträtt.
Har tidigare tecknat mig själv som Megaman tex:megaman

En gång för väldigt många år sedan, tecknade jag mig själv som en fiskskål (innovativt kan jag ändå tycka såhär i efterhand)

fisk
Blev så inspirerad av clownporträttet att jag nu känner att jag vill göra fler, men jag behöver förslag på vem jag ska bli nästa gång!
Hit me med era bästa förslag!

 

 

 

 

SPONSORER

Följ mig på bloglovin

bloglovin

Medlem i
Pin It on Pinterest

Share This