Idag är det första november, det betyder att det inte är så hiskeligt långt kvar till jul.
Jag har haft en juldepp de senaste åren sen min pappa dog och har haft svårt att komma i stämning. Han dog dessutom precis runt jul, så det är liksom en stor sorgmantel över hela julen på nått sätt.
Men nu när Knut börjar bli lite äldre och man ser att han faktiskt förstår det här med jul, att skriva önskelistor och vänta på Tomten så börjar det faktiskt kännas riktigt mysigt igen.

I år har vi tänkt fira jul i Småland men sen åka hem till Värmland på julaftonskvällen. Det är den perfekta resdagen för det är helt tomt på vägarna och man är sådär ”efter-julaftonshärj-trött” i bilen.
Sen stannar vi några dagar hos min mamma och bara tar det lugnt, leker med julklappar, äter grönkål och går på mellandagsrea.
Idag bokade jag även biljetter ill tomtetåget. Vi har nämligen en gammal museéjärnväg nära oss, Ohsabanan, och där har de tomtetåg varje år.
Man åker alltså ett supergammalt tåg mitt ut i skogen och där får man träffa Tomten. Så himla mysig grej, jag vet en som kommer va orimligt peppad på detta!

Sen vi renoverade har vi ju också ett superstort kök med plats för många människor och mycket bänkyta att pyssla på. Så i år tänkte vi styra upp ett ordentligt julmys, när folk får baka eller pyssla med vad dom vill medans vi spelar julmusik på vinylspelaren och fyller alla till bredden med glögg och juleskum.
En ytterst bra tradition!


Så nu kan julen komma, den här gången är jag redo!
Jag lovar att svänga förbi pappas grav med en skinkbit och ett ljus.
Då vet jag att han blir glad.

Pin It on Pinterest

Share This