Åh nu börjar snart mellandagsrean, jag tycker det är nästan lika roligt som julafton (om inte snäppet roligare). Jag har tydligen bott i Småland tillräckligt länge nu för att verkligen uppskatta en bra rea.
För att rea ska räknas som bra ska det vara minst 50%, fjuttiga 20% räknas ju knappt!
Förr om åren har jag gått bananas på rean men har blivit bättre på det där, att inte bara köpa för att det är billigt.
Numera kolla jag hellre på det som är dyrt för det är ju först då jag har en chans att kunna få köpa det.

Det här är jag på jakt efter i år:

  • Baskläder, helst från Filippa K. Jag älskar allt från Filippa K och deras kläder passar mig så bra. Jag har en mörkblå collegetröja därifrån i ullblandning som är mitt absolut bästa köp. Jag ÄLSKAR den och den passar till precis allting. Så något mer sånt plagg hade suttit bra. Skulle gärna ha ett par beigea chinos också, så det lägger jag till på listan över saker att spana efter.

  • Skor. Det här är dock en sån sak som jag absolut inte behöver, men ändå alltid köper när det är rea (eller inte rea också för den delen) Skulle så himla gärna ha ett par nya Kavatskor, mina gamla trotjänare sjunger på sista versen.

  • De randiga kläderna från Polarn o Pyret. Vi köper de här varje år och lagom till Knut har växt ur dom så är det jul igen och han kan få nya. Nu har vi betat av bruna, gröna, gula och svarta så i år hoppas jag på de röda. Deras underställ i ull är dessutom fenomenala så hittar jag det ska jag absolut köpa, vet att de har ett i blått just nu som är väldigt fint.

  • Strumpor och kalsonger till Knutte. Vi har kommit till det där stadiet då han plötsligt växte ur allting på samma gång så nu måste vi bunkra upp med nytt. Även på strumpor gillar jag enfärgat bäst. Jag har så himla mycket mönster och färg på alla hans kläder så om strumporna också är mönstrade och färgglada så hittar jag aldrig några som passar till resten. Därför måste jag också hitta enfärgade basplagg för att kunna matcha ihop med det andra mönstrade och färgglada. Det är mitt mission den här rean!

  • En ny jacka till mig. Jag har en Didrikssonjacka jag använder när det är svinkallt och hade hittat den perfekta vardagsjackan på H&M, men sen tvättade jag den i 40 grader (det var ullblandning) så nu är den liksom lite sned och liten, så behöver en ny. Helst en fluffig variant, typ i fuskpäls eller nått. Det ska jag spana efter. Vet ni förresten att fuskpälsen spås bli årets julklapp?

  • En låg bänk i trä att ha i vår nyrenoverade hall. Jag har sett ut en på Ikea som jag vill ha, oddsen att hitta den på rea är dock små. Men kanske får göra ett undantag just på den?

 

 

Pin It on Pinterest

Share This