IMG_4425

I helgen som gick så var det dags för fasadbyte på vårt hus, äntligen!
Det som satt på huset när vi köpte det såg ut såhär, grå/vitt och så himla slitet så det var verkligen hög tid att byta. Grunden målade vi för några veckor sedan, från brun till grå.

IMG_4428
Emil och Johan rev den gamla panelen (jösses vilka mastodontstora getingbon det gömde sig där bakom)

IMG_4429
Sen reglade de upp och satte upp den nya panelen, liggande den här gången. Jag hade grundmålat alla brädorna med falu rödfärg (fast svart då)

IMG_4433
Tadaaaaa!! Har ni sett något så fint någongång?! Jag är så himla nöjd (och helt slut i armarna efter att ha rivit den där ställningen) Vi bytte givetvis på baksidan också. Nu ska bara dörrarna antingen bytas ut eller målas svarta.

IMG_4439 IMG_4443
Vi kan ju ta en rundtur när vi ändå håller på. På högersidan ser det ut såhär, med burspråk och solrosor mot vår altan. (tanken är att det ska bli liggande panel även på burspråket sen)

IMG_4444
På altanen gömmer sig Ileby´s bodega! Just nu ligger den nästan lite i dvala efter sommaren, i väntan på lite varmare kvällar.

IMG_4446
På baksidan är det några trappsteg ner och sen kommer man till vår lavendelrabatt och Knuts sandlåda.

IMG_4453
Det här var det jag föll för först med vårt hus, de färgade glasrutorna bredvid dörren. Det ena sitter i vårt badrum och det andra i min walk-in-closet. Sånt slöseri att ha det fina fönstret i en garderob men någon gång kanske vi bygger om och tar fram det så det hamnar i hallen istället.

IMG_4454
Dörren har vi bytt ut mot en i teak som jag tycker är så himla fin. Den här stentrappan har Knut trillat ner för en gång och slagit pannan i det där gallret längst ner. Jösses vad det blödde och jäklar vad rädd jag blev, trodde han skulle dö!

IMG_4448
Det var allt från vårt lilla hus i stan! (jag höll nästan på att skriva ”välkomna” men jag avskyr ju spontanbesök så det tar jag genast tillbaka)

Pin It on Pinterest

Share This