För några veckor sedan fick jag frågan om jag ville teckna ett bokomslag, åt Kalle Zackari Wahlström.
Såklart jag ville, speciellt eftersom han själv ringde och frågade. Fint tycker jag, att ringa själv och inte be förlaget göra det.

Uppdraget hade helt sjukt kort deadline, med en och en halv vecka kvar tills boken skulle tryckas! Som grädde på moset skulle jag precis åka iväg till Alperna, så jag hade således två dagar på mig att göra klart bilden. Galet!

Kalle skickade över en referensbild på en gammal filmaffish och sa att han ville att det skulle se ut så. Huvudpersonerna skulle bytas ut mot honom och Brita, i nederkant skulle hans barn, tre hundar och kettlebells finnas med.
Pjuh, redan här anade jag att det skulle bli svårt.
Jag tecknar ju som störst A3 och för att få plats med allt det skulle det bli väldigt små ansikten och det är alltid klurigt.
Efter två försök i A3 format så gav jag upp och tecknade bilden i 50×65 mått istället. Det är väääääääääldigt stort för en teckning, speciellt när man har så lite tid.
Efter ungefär en miljard sms fram och tillbaka mellan mig, Kalle och förlaget blev vi till slut klara och nöjda (hoppas jag) och nu finns boken att förbeställa här!

Det här var ett av de mest stressande jobb jag gjort, samtidigt som det såklart också var väldigt roligt att få ett sånt förtroende.
Den andra boken jag håller på med har jag haft över ett halvår på mig att teckna, så att nu göra det på två dagar var lite väl extremt för mina stackars stressnerver.
Var tvungen att ligga raklång i sängen i flera dagar efteråt.

Men nu finns den som sagt, och jag är väldigt stolt över hur det blev! (formgiven av Jonas Cramby, så texten och det har jag alltså inte gjort)

kalle2

Pin It on Pinterest

Share This