Favoritfärg: Klargul. Det är en jäkla skillnad på gul och gul. Senapsgul är förvisso också fint, men mesgul är absolut inte lika fint som klargul. Sen är jag sedan länge en sucker för turkost.

Hatfärg: Syrénlila. All form av lila egentligen. Mörklila är okej däremot. Tycker lila är en mycket märklig färg.

Bästa färgkombination: Rosa och orange, alternativt smutsrosa och rost, men det är ju egentligen samma princip. För några år sen hade jag dille på turkost och brunt ihop.

Sämsta färgkombination: Rött och blått. Världens mest använda kombo och så HIMLA tråkig. Tycker inte ens de passar särskilt bra ihop.

Färgnörderi 1: Jag gillar att sortera saker i färgordning och får lite panik av folk som sorterar fel. Såhär är regeln, regnbågens ”lösenord” är ROGGBIV (minns detta sen jag gick på lågstadiet, så sjukt) och det står för röd, orange gul, grön, blå, indigo och violett. Gör man det i den ordningen så blir det bra. Glöm aldrig det nu.

Färgnörderi 2: När jag åker bil och kollar ut genom fönstret så kan jag se vilka pennor jag hade använt för att teckna det landskapet, typ ”den skuggan är lavender och den himlens nederkant är grey green”

ak

 

 

Pin It on Pinterest

Share This