Köket var egentligen det vi föll för mest med huset, att det är ett originalkök från när huset byggdes (-59) och de som kommit och hälsat på frågar om vi ska göra om men SÅKLART ska vi inte det! Att riva ett sånt här kök och sätta in ett modern kök vore helgerån mot det här huset! (tur att det var vi som köpte det och inte någon modern typ som inte förstår grejen med fina gamla saker)

Dock behöver ett gammalt kök en hel del kärlek för att bli som nytt, så jag började med köksfogarna som var beiga, gråa på sina ställen och nästan svarta på andra. Slitna och fula helt enkelt.
När jag började såg det ut såhär:

IMG_3350

Reda-hyllan under skåpen ska bytas ut mot den vi har nu, alltså en längre och med glaslådor. Belysningen över diskbänken ska också bytas ut (jag är gift med en elektriker a.k.a ljus-Hitler)

IMG_3351

För att få fogarna svarta, eller antracitgrå om man ska vara exakt, så använde jag mig av fog finish. Så himla smidigt!

IMG_3352

Man bara blaffar på i alla fogar, låter det torka i fyra timmar och sen…

IMG_3353

Tvättar man bort färgen med ljummet vatten och en trasa! Lätt som en plätt och kaklet blir som nytt! (inser nu att jag inte tagit någon ordentlig efter-bild, men det kan jag göra en annan dag)

Pin It on Pinterest

Share This